Training Duidelijk schrijven

Snappen jouw klanten je brieven en e-mails? Of bellen ze altijd met vragen en moet je het nóg een keer uitleggen?

Hoe zou het zijn als ze meteen begrijpen wat je schrijft? Als jouw tekst zó duidelijk is dat je klant weet wat hij moet doen? Wil je leren hoe je dat voor elkaar krijgt? Volg dan mijn training Duidelijk schrijven.

Je leert alles over:

  • hoe je afstemt op je lezer;
  • een heldere opbouw en lay-out;
  • korte, eenvoudige en persoonlijke zinnen;
  • alledaagse woorden. 

Anders gezegd: je leert schrijven op taalniveau B1. Na de training schrijf je makkelijker en met meer zelfvertrouwen. En je klanten begrijpen wat je schrijft, en weten wat ze wel of niet moeten doen.

Neem contact met me op voor een training of workshop op maat.

 

E-learning Duidelijk schrijven voor gemeenteambtenaren

Ben je ambtenaar bij de gemeente of een andere overheid? Dan kun je deze training ook online volgen, in je eigen tempo en op een tijd die jou uitkomt. Na afloop krijg je feedback op een tekst die je inlevert.

De e-learning sluit helemaal aan bij de campagne Direct Duidelijk van de Rijksoverheid.

Wil je meer weten of een demoversie bekijken? Neem dan contact met me op.

Workshop Laaggeletterdheid

1 op de 6 volwassenen in Nederland heeft moeite met lezen en schrijven. Grote kans dus dat jij op je werk met deze mensen te maken hebt. Ze kunnen onvoldoende lezen, schrijven en rekenen om goed te functioneren.

Wil je laaggeletterdheid beter begrijpen en leren herkennen? En wil je weten hoe je de wereld toegankelijker maakt voor voor deze mensen? Al deze vragen komen uitgebreid aan bod tijdens mijn workshop over laaggeletterdheid.

De workshop is bedoeld voor overheidsinstellingen,  zorgverleners of andere dienstverleners, of voor werkgevers die laaggeletterden in dienst hebben.

Ik zorg voor een workshop op maat, afgestemd op  jouw (zorg)instelling, bedrijf of organisatie. Neem contact met me op.